دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
ايران به دنبال بومي‌سازي فناوري سيمان

ايران به دنبال بومي‌سازي فناوري سيمان

امروز ايجاد تغييرات نرم‌افزاري در صنعت سيمان براي كارخانه‌هاي سيمان كشور از اولويت‌هاي اصلي احداث صنعت ايران محسوب مي‌شود. در واقع اين شركت به دنبال انتقال فناوري در صنعت سيمان است. در اين زمينه «احداث صنعت» توانسته همكاري جديد را با شركت «اف‌ال اسميت» دانمارك نيز آغاز كند.درباره صنعت سيمان و برنامه‌هاي شركت احداث صنعت ايران گفت‌وگويي را با مرتضي هاشم‌پور، مديرعامل اين شركت انجام داده ايم.

 

كمي درباره برنامه‌هاي شركت احداث صنعت ايران و همچنين پروژه‌هاي در دستور كار آن توضيح دهيد؟

«احداث صنعت» پس از خودكفايي صنعت سيمان در داخل كشور خدمات فني مهندسي خود را در ديگر نقاط دنيا آغاز كرده است. به‌طوري‌كه از سال‌هاي گذشته تاكنون 2 پروژه يك‌ميليون تني سيمان يكي در آسيا (سوريه) و ديگري در امريكاي لاتين (ونزوئلا) را اجرا و احداث كرده است. خوشبختانه با وجود ناآرامي‌هاي سوريه اين پروژه در «حماه» در حال فعاليت است. پروژه ونزوئلا نيز سال گذشته با حضور مقامات ارشد 2 كشور افتتاح شده و تحويل موقت شده است و اميدواريم تا ماه‌هاي آينده نيز تحويل آن قطعي شود. شركت احداث صنعت ايران بنا دارد در كشورهاي حوزه «سي‌آي‌اس»، شمال درياي خزر به‌ويژه تركمنستان و قزاقستان يك كارخانه سيمان يك ميليون تني متناسب با نياز منطقه آن احداث كند و خدمات فني و مهندسي خود را كه در حدود 3دهه گذشته با ايجاد 12 كارخانه در ايران تجربه آن را اندوخته و كسب كرده است به ديگر نقاط دنيا صادر كند.

 

درحال‌حاضر با توافق انجام‌شده ميان ايران و 1+5 و رفع تحريم‌ها تا پايان سال 2015ميلادي، چه تغييراتي در نحوه همكاري‌هاي شركت احداث صنعت ايران با كشورهاي اروپايي و برنامه‌هاي آن ايجاد مي‌شود؟

همان‌طور كه مي‌دانيد با اين اتفاق دروازه‌هاي كشور به روي دنيا باز شده است. كشورهاي اروپايي نسبت به فعاليت در ايران علاقه‌مند بوده و طبيعي است كه اين تعاملات در ماه‌هاي آينده گسترده‌تر خواهد شد. ما در اين رفت‌وآمدها بيشتر به دنبال انتقال فناوري و بومي‌سازي فناوري سيمان هستيم تا بتوانيم از اين طريق توان ساخت داخل را افزايش دهيم. در واقع هدف ما اين است؛ همانطور كه از ديدگاه كمي و كيفي در صنعت سيمان خودكفا شده‌ايم در فناوري خط توليد سيمان نيز به خودكفايي برسيم.

 

بخش عمده‌اي از صادرات سيمان ايران به عراق است اما درحال‌حاضر شاهد ناامني در اين كشور و حضور گروه تروريستي داعش هستيم، وجود ناامني در عراق چه تغييري در روند صادرات سيمان ايران ايجاد خواهد كرد؟ آيا در صورت ادامه اين ناامني‌ها به دنبال بازار جايگزين خواهيم بود؟

 

اينكه بخش عمده‌اي از صادرات سيمان ايران به عراق بوده، موضوع درستي است اما عراق تنها بازار هدف ما در حوزه سيمان نخواهد بود. در افريقا و همچنين كشورهاي منطقه ظرفيت‌هايي براي صادرات سيمان و كلينكر وجود دارد و در تلاشيم تا يك وحدت رويه و يكپارچگي در مجموعه صادرات سيمان ايجاد كنيم تا بتوانيم به بازارهاي هدف كه از پيش شناسايي شده، بپردازيم و از اين طريق صادرات سيمان در كشور را اقتصادي‌تر كنيم.

 

ركود داخلي در ساخت‌وساز چه تاثيري بر برنامه‌هاي شركت احداث صنعت ايران داشته است؟

عزم دولت اين است كه كشور از ركود خارج شود. در روزهاي گذشته نيز 4 وزير دولت در قالب يك نامه از رييس‌جمهوري درخواست خروج از ركود را داشتند و بيان كردند در صورتي كه كشور از ركود خارج نشود شايد اين موضوع به بحران تبديل شود. طبيعي است كه وقتي كشور از ركود خارج شود، محيط‌هاي كسب‌وكار، توليدي و كارخانه‌ها فعال شده و از سويي ديگر فعاليت صنعت ساختمان و پروژه‌هاي زيرساختي افزايش پيدا مي‌كند، در اين صورت ضرورت وجود و تامين مواد معدني مانند سيمان بيشتر خواهد شد و اين موضوع سبب رونق در صنعت سيمان كشور مي‌شود.

 

اولويت‌هاي شركت احداث صنعت ايران در 6 ماه دوم امسال چه خواهد بود؟

همانطور كه مي‌دانيد يكي از اولويت‌هاي ما در صنعت سيمان، انتقال فناوري به داخل كشور است. همچنين با توجه به اينكه سالانه بسياري از مشتاقان براي كسب دانش و گذراندن دوره‌هاي آموزشي به اروپا سفر مي‌كردند تا به اصول فني، مهندسي و تخصصي صنعت سيمان آشنا شوند، ما دوره‌هايي را با دعوت از اساتيد اروپايي در ايران برگزار كرده‌ايم تا بتوانيم همسو با فرمايشات رهبر معظم انقلاب مبني‌بر بومي‌سازي فناوري و رسيدن به اهداف سند چشم‌انداز 1404 و توسعه فضاي كسب‌وكار، فناوري را به داخل كشور انتقال دهيم. در واقع اين موارد جزو اهداف اصلي ما خواهد بود.

 

در صنعت سيمان امروز پروژه‌هاي مختلفي را از لحاظ كمي در دستور كار داريم. كارخانه‌ها بايد به فناوري‌هاي جديد مجهز شوند و تلاش ما بر اين است، همانطور كه احداث صنعت توانست كارخانه‌ها سيمان فراواني در كشور ايجاد كند، از اين پس از لحاظ نرم‌افزاري نيز بتواند تغييراتي به وجود آورد.

 

لینک منبع خبر
نام نویسنده :
تاریخ بروزرسانی : 1394/07/29
تعداد بازدید : 983
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal