دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
اثر رواني افزايش قيمت سيمان بيش از تاثير آن بر صنعت ساخت و ساز!
اثر رواني افزايش قيمت سيمان بيش از تاثير آن بر صنعت ساخت و ساز! نايب رييس شركت تعاوني مصالح ساختماني يزد با اندك خواندن سهم سيمان در صنعت ساخت و ساز، معتقد است كه افزايش قيمت اخير آن تاثيرات فاحشي بر صنعت ساخت و ساز ندارد و بيشتر از بعد رواني بر جامعه تاثير گذاشته است.
1398/05/12

نايب رييس شركت تعاوني مصالح ساختماني يزد با اندك خواندن سهم سيمان در صنعت ساخت و ساز، معتقد است كه افزايش قيمت اخير آن تاثيرات فاحشي بر صنعت ساخت و ساز ندارد و بيشتر از بعد رواني بر جامعه تاثير گذاشته است.

«علي اصغر بحري» در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، با اشاره به افزايش 50 درصدي قيمت سيمان در يزد، اظهار مي‌كند: البته اين افزايش قيمت به گفته توليدكنندگان سيمان نسبت به قيمت فروش، 50 درصد محسوب مي‌شود والا تنها 30 درصد افزايش قيمت اتفاق افتاده است.

وي علت افزايش قيمت سيمان را بالارفتن قيمت مواد اوليه، افزايش نرخ كرايه، كارگر و بيمه و مواردي از اين دست بيان مي‌كند و مي‌گويد: اين افزايش قيمت بنا بر هماهنگي‌هاي صورت گرفته در كشور اعمال شده هر چند كه مي‌توانست به صورت پلكاني انجام شود تا احياناً مشكلي در كيفيت بتن‌ريزي‌ها و ايجاد زيرساخت‌هاي عمراني كشور به دليل عدم پرداخت مابه‌تفاوت هزينه پيمانكاران از سوي كارفرمايان اتفاق نيافتد.

بحري با بيان اين كه سهم سيمان در صنعت ساخت و ساز تنها دو درصد است، عنوان مي‌كند: اين ميزان سهم از تاثيرات فاحشي كه ناشي از افزايش قيمت زمين، كارگر و تزئينات داخل ساختمان بر صنعت ساخت و ساز اعمال كرده، بيشتر نيست و شايد بيشتر از بعد رواني جامعه را تحت تاثير قرار داده باشد.

وي در اين رابطه اضافه مي‌كند: افزايش قيمت سيمان تاحدودي منجر به رونق خريد و فروش در بازار مسكن شده است و متاسفانه اين اتفاق در حالي روي مي‌دهد كه در ديگر كشورها، افزايش قيمت‌ها با كاهش عرضه و تقاضا روبرو مي‌شود.

پول‌هاي سرگردان عامل ركود ساخت

اين مسئول مهم‌ترين عامل ركود ساخت و ساز در كشورمان را پول‌هاي سرگردان مي‌داند و در اين مورد تصريح مي‌كند: متاسفانه مشكلات ساخت و ساز فراتر از افزايش قيمت سيمان است و تحت تاثير زنجيره‌اي از افزايش قيمت‌ها قرار گرفته كه عامل اصلي آن‌ نيز پول‌هاي سرگرداني است كه با افزايش قيمت‌ها در اين بخش، به خريد و فروش در اين حوزه اختصاص مي‌يابد.

وي اضافه مي‌كند: حذف روزشمار در بانك‌ها اقدام موثري بود كه منجر به رونق توليد و ساخت و ساز و تقويت روحيه كار و تلاش شد اما نبود نظارت‌ و وجود برخي از قوانين باعث ايجاد درآمدهاي بي‌حال و سرمايه‌گذاري مجدد در بانك‌ها و ركود دوباره‌ي ساخت و سازها شد.

بحري با تاكيد بر اين كه افزايش قيمت سيمان طبق بررسي و آناليزهاي كشوري انجام شده است، مي‌گويد: اگر سيمان با توجه به شرايط اقتصادي گران نشود، شاهد ركود در توليد كارخانجات سيمان و تاثير قابل توجهي بر اشتغال‌هاي مستقيم و غيرمستقيم و معضلات اجتماعي ناشي از آن خواهيم بود.

يزد متهم به ارزان‌فروشي سيمان!

«مسعود جليليان» مدير يكي از واحدهاي توليد سيمان در يزد نيز در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، با تاكيد بر اين كه قيمت سيمان طبق مصوبه انجمن صنفي سيمان كشور 37 درصد افزايش قيمت داشته است، اظهار مي‌كند: اين افزايش قيمت كه به صورت كشوري و هماهنگ انجام شده، متناسب با تغييرات نرخ ساير عوامل تاثيرگذار در توليد سيمان شامل مواد اوليه، دستمزد كارگر و بيمه بوده است.

وي اضافه مي‌كند: بنابر كارشناسي‌هاي كشوري هر تن مواد اوليه از 2500 به 5000 تومان و هر تن آجر نسوز از يك ميليون تومان به پنج ميليون تومان افزايش قيمت يافته و اين در حالي بود كه تاكنون قيمت سيمان تغييري نيافته بود.

اين فعال اقتصادي با بيان اين كه قيمت سيمان در يزد 50 درصد افزايش نيافته است، مي‌گويد: هر چند برخي معتقد هستند كه سيمان 50 درصد رشد قيمت داشته اما سيمان طبق هماهنگي‌ها و مصوبه كشوري 37 درصد گرانتر شده است اما از آنجايي كه نرخ سيمان در يزد قبل از اين افزايش نرخ نيز كمتر از قيمت مصوب بود، افزايش قيمت كنوني مغاير با نرخ كشوري به نظر مي‌رسد.

وي با تاكيد بر اين كه يزد تاكنون نيز به ارزان‌فروشي در عرضه سيمان متهم بوده است، مي‌گويد: در حالي كه قيمت مصوب كشوري 170 هزار بود، سيمان يزد با 20 هزار تومان كاهش قيمت عرضه مي‌شد و اخيراً بنا بر فشارهاي انجمن سيمان به منظور يكسان و هماهنگ‌سازي قيمت در سراسر كشور موظف به تغيير نرخ در استان شده‌ايم.

صادرات سيمان از يزد توجيه اقتصادي ندارد

جليليان در ادامه به كاهش 20 درصدي توليد نسبت به ظرفيت واحد خود اشاره مي‌كند و مي‌گويد: با توجه به شرايط بازار توليد سيمان 20 درصد پايين‌تر از ظرفيت توليد يك ميلون تن در سال اين كارخانه انجام مي‌شود و از آنجايي كه هزينه حمل و نقل نيز براي يزد بالاست، صادرات اين كالا از يزد هنوز مقرون به‌صرفه نيست.

وي اضافه مي‌كند: در گذشته هزينه حمل و نقل سيمان به ديگر كشورها بر عهده مشتري بود اما بنا بر تصميم‌گيري‌هاي اخير، از اين پس صادرات سيمان تنها از طريق كارت بازرگاني انجام مي‌شود و از آنجايي كه با قيمت سامانه نيما 17 تا 18 دلار جدا از هزينه حمل براي اين كالا محاسبه مي‌شود، طبق قانون تجارت، قيمت تمام شده سيمان براي صادرات در استاني مانند يزد كه در مركز كشور نيز واقع شده، مقرون به صرفه نيست.

تعداد بازدید: 249
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal