دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
افزايش صادرات ايران به ازبكستان
افزايش صادرات ايران به ازبكستان حجم صادرات كالاهاي غيرنفتي به ازبكستان در سال‌هاي اخير روند رو به افزايشي داشته است و در جريان برگزاري هجدهمين اجلاس نخست وزيران سازمان همكاري شانگهاي، هشت سند همكاري اقتصادي و تجاري ميان ايران و ازبكستان مطرح خواهد شد.
1398/08/12

به گزارش ايسنا به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، رضا رحماني «وزير صنعت، معدن و تجارت» به همراه اسحاق جهانگيري «معاون اول رييس‌جمهوري» در جريان سفر به ازبكستان، در هجدهمين اجلاس نخست وزيران سازمان همكاري شانگهاي در مجموعه كوك سراي شهر تاشكند شركت كردند.

سازمان همكاري شانگهاي سازماني ميان‌دولتي است كه در سال 2001 توسط كشورهاي چين، روسيه، قزاقستان، قرقيزستان، تاجيكستان و ازبكستان براي همكاري‌هاي چندجانبه امنيتي، اقتصادي و فرهنگي پايه‌گذاري شد و پس از آن در سال‌هاي بعد، ايران، مغولستان، پاكستان، هند، افغانستان و بلاروس به عنوان عضو ناظر به اين سازمان پيوستند.

بر همين اساس، عضويت هندوستان و پاكستان به عنوان عضو اصلي سازمان همكاري شانگهاي كه در سال 2015 مورد تاييد قرار گرفت، در سال 2017 در اجلاس سران كشورهاي عضو اين سازمان در كشور قزاقستان به تصويب رسيد.

جمهوري اسلامي ايران همواره بر اين باور است كه راه توسعه و رفاه كشورهاي منطقه از مسير همكاري‌هاي اقتصادي و تجاري مي‌گذرد و آمادگي دارد تا با ابتكارات منطقه‌اي در اين زمينه همكاري لازم را داشته باشد.

موقعيت جغرافيايي ايران امكان اتصال ترانزيتي كشورهاي مختلف در غرب و شرق و شمال و جنوب را فراهم مي‌سازد و كشورمان علاقمند است تا از اين موقعيت راهبردي براي كمك به توسعه پايدار و رشد كشورمان و همگرايي اقتصادي ساير كشورهاي منطقه به بهترين نحو استفاده كند.

در همين راستا، با سرمايه‌گذاري هاي عظيم، كريدورهاي مختلف حمل و نقل و ترانزيت جاده‌اي و ريلي نظير كريدور شمال – جنوب، كريدور خليج فارس – درياي سياه، كريدور شرق ايران با محوريت توسعه بندر چابهار، كريدورهاي جاده‌اي و ريلي مصوب اكو و همچنين كريدورهاي هوايي براي تسهيل حمل‌ونقل ترانزيتي ايجاد شده است.

گفتني است، كشور ازبكستان از كشورهاي مهم و تاثيرگذار شانگهاي است و جزو كشورهاي هدف صادراتي ايران نيز است كه حجم صادرات كالاهاي غير نفتي به ازبكستان در سال‌هاي اخير روند رو به افزايشي داشته است.

بر اين اساس حجم صادرات غير نفتي به ازبكستان در شش ماهه نخست امسال حدود 108ميليون دلار برآورده شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته كه 68 ميليون دلار بوده، افزايش 60 درصدي داشته است.

همچنين مهمترين اقلام صادراتي ايران به ازبكستان شامل دستگاه سنگ شكن، سيمان، پلي اتيلن، الكيل بنزن خطي، قطعات ماشين آلات و لوله پروفيل و ميلگرد است كه در 6 ماهه نخست امسال بالاترين ميزان اقلام صادراتي را دستگاه سنگ شكن با 8.5 ميليون دلار و لوله پروفيل و ميلگرد با 2 ميليون دلار به خود اختصاص داده‌اند.

شهرهاي سمرقند و بخارا و انديجان از عمده‌ترين شهرهايي هستند كه كالاهاي ايراني به آنها صادر مي‌شود و عمده‌ترين واردات ايران از ازبكستان پنبه، ابريشم خام، سولفات آمونيوم، كلر پتاسيم و كربنات دي سديم است.

شايان ذكر است كه در جريان برگزاري سيزدهمين كميسيون مشترك همكاري‌هاي تجاري و اقتصادي ايران و ازبكستان، 8 سند همكاري در راستاي توسعه روابط اقتصادي و تجاري تدوين شده است كه در اين اجلاس مطرح خواهد شد. اين سندها همكاري در حوزه هاي گمركي، گردشگري، بهداشت، صنعت، معدن و تجارت هستند.

تعداد بازدید: 504
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal