دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
روشي براي ذخيره‌سازي انرژي در ساختمان
روشي براي ذخيره‌سازي انرژي در ساختمان روشي براي ذخيره‌سازي انرژي در ساختمان
1396/01/08
محققان واحد تحقيق و توسعه پتروشيمي تبريز با استفاده از مواد زيست‌سازگار موفق به توليد پليمرهاي هوشمندي شدند كه منجربه بهينه‌سازي درمصرف انرژي، صرفه‌جويي درهزينه‌ توليد انرژي و كاهش آلودگي‌هاي محيط زيست مي‌شود.

به گزارش روزپلاس ، بهروز محمدي خوشرج، مجري طرح اظهار كرد: در دنياي امروزي تأمين انرژي مورد نياز فعاليت‌هاي روزمره يكي از عوامل اقتصادي بسيار مهم محسوب مي‌شود. به همين دليل يافتن راه‌هاي پيشرفته‌ توليد انرژي‌هاي تجديدپذير و پاك، ضرورت بالايي دارد.
به گفته‌محمدي خوشرج، پليمرهاي اِن كپسول شده با مواد تغيير فاز دهنده (PCMs)، به عنوان يك منبع انرژي تجديدپذير و پاك، موضوع روز بسياري از تحقيقات در جوامع صنعتي و توسعه‌يافته است.
وي افزود: مواد تغيير فازدهنده، به موادي گفته مي‌شود كه مي‌توانند بر اثر ايجاد تغيير فاز، انرژي را جذب، ذخيره و يا دفع كنند. استفاده از مواد تغيير فازدهنده (PCMs) بيشترين سهم را در صنعت ساختمان‌سازي در مقايسه با ساير كاربردهاي آن به خود اختصاص داده است.
مجري طرح خاطرنشان كرد: هدف از انجام اين پژوهش نيز توليد اين دسته‌ از پليمرهاي هوشمند ذخيره‌ساز انرژي جهت استفاده در صنايع ساختمان‌سازي بوده است. 
محمدي خوشرج در معرفي نمونه‌هاي ساخته شده، گفت: در اين پروژه نسل جديدي از مواد تغيير فازدهنده از مواد زيستي سنتز شده است. اين مواد درون يك پوسته‌ پليمري اِن كپسوله شده و عملكرد آن در داخل ساختمان مورد آزمايش قرار گرفت.
وي عنوان كرد: نتايج حاصل از آزمون‌هاي ترموگراف نشان‌دهنده‌ ذخيره‌سازي انرژي درون اين پليمرها بوده است. بدين ترتيب با به‌كارگيري اين پليمرها، روزانه تا حدود 20 درصد در مصرف انرژي ساختمان صرف‌جويي مي‌شود. بنابراين هزينه‌ ساخت اين پليمر از ديدگاه اقتصادي توجيه‌پذير است.
مجري طر ح افزود: مي‌دانيم كه انرژي خورشيد در تمام اوقات روز در دسترس نيست. در نتيجه ذخيره‌سازي انرژي خورشيدي با استفاده از PCM ها مي‌تواند بخش مهمي از نيازهاي گرمايشي ساختمان را در طي شب و فصل‌هاي سرد سال رفع كند.
به گفته محمدي خوشرج، افزون بر اين، به كمك اين مواد انرژي‌هاي محيط در پليمرهاي هوشمند ذخيره‌شده و بدون نياز به صرف هزينه جهت توليد انرژي، صرف گرمايش شخص، تجهيزات حساس الكترونيكي و پزشكي نيز مي‌شود.
وي گفت: نتايج حاصل از سنتز و انجام آزمون‌هاي مختلف بر روي نانو اِن كپسول‌هاي سنتزي نشان مي‌دهند كه اين نمونه‌ها داراي مورفولوژي هسته – پوسته بوده و كاملاً كروي شكل و با توزيع اندازه ذرات باريك هستند. همچنين ذخيره‌سازي انرژي توسط نانو اِن كپسول‌ها به ميزان مطلوب و در حد 68 كيلوژول بر كيلوگرم است.
مجري طرح با بيان اينكه محصول سنتزي به هر دو شكل لاتكس و پودري شكل، قابل استفاده در انواع مصالح ساختماني و با هدف ذخيره‌سازي انرژي خواهد بود، گفت: اين پليمرها در صنايع مختلفي از جمله ساختمان‌سازي، نساجي، الكترونيك، كشاورزي و پزشكي كاربرد دارند.
نتايج اين تحقيقات كه حاصل همكاري بهروز محمدي خوشرج، دكتر حيدر رنجبر و مهندس فردين سيد نجفي از پتروشيمي تبريز بوده است، در مجله‌ Energy and Buildings با ضريب تأثير 2.97 منتشر شده است.
ايسنا/

تعداد بازدید: 136
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal