دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
واحدهاي صنعتي چگونه هزينه برق خود را كاهش دهند؟
 واحدهاي صنعتي چگونه هزينه برق خود را كاهش دهند؟ تهران- ايرنا- وزارت نيرو براي جبران كمبود برق در زمان اوج مصرف، مشوق هايي را در نظر گرفته است و واحدهاي صنعتي مي توانند با بكارگيري راهكارهايي هم به جلوگيري از خاموشي در شبكه برق كشور كمك كنند و هم مشمول پاداش ها و تخفيف هاي همكاري با وزارت نيرو شوند.
1396/05/03

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، اوج مصرف برق در تابستان پارسال به 53 هزار مگاوات رسيد اما اگر مصرف مديريت نمي شد، اين رقم به 56 هزار مگاوات افزايش مي يافت.
در چنين شرايطي، به محض اينكه مصرف از 53 هزار مگاوات افزايش پيدا مي كرد، وزارت نيرو مجبور مي شد براي حفظ و پايداري شبكه و پرهيز از خاموشي سراسري، برق بخشي از شبكه را قطع كند.
پيش بيني ها حاكي از اين است كه امسال در زمان اوج مصرف با چهار هزار مگاوات كمبود توليد روبرو باشيم كه براي جلوگيري خاموشيِ ناشي از توليد، بايد با استفاده از روش هاي مختلف، مصرف اوج بار را كاهش دهيم.
در همين پيوند، مدير كل دفتر مديريت مصرف برق شركت توانير امروز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا به تشريح راهكارهايي پرداخت كه واحدهاي صنعتي مي توانند با بكارگيري آنها، هم مصرف اوج بار و هم هزينه برق خود را كاهش دهند.
«عليرضا احمدي يزدي» گفت: براي مشتركان صنعتي، استفاده از تجهيزات داراي بازده بالا، بهره گيري از روشنايي طبيعي روز و بحث هاي مديريت بار (جابجايي بار مصرفي) توصيه مي شود.
به گفته وي، مشتركان صنعتي از همه تجهيزات و لوازم به صورت 24 ساعته استفاده نمي كنند؛ آنها ساعت هايي را براي استراحت و خاموشي لوازم برقي در نظر مي گيرند كه وزارت نيرو در راهكارهاي ارايه شده، از واحدهاي صنعتي خواسته است مدت زمان خاموشي دستگاه ها را به ساعت هاي اوج بار شبكه برق منتقل كنند.

** طرح ذخيره عملياتي
مديركل دفتر مديريت مصرف برق شركت توانير، نخستين روش همكاري مشتركان صنعتي به منظور كنترل بار اوج مصرف شبكه برق را « طرح ذخيره عملياتي» ذكر كرد و گفت: مشتركان ما با شركت هاي توزيع نيروي برق و برق منطقه اي قراردادي منعقد مي كنند كه از پانزدهم خرداد تا پانزدهم شهريور حداكثر 200 ساعت با ما همكاري كنند و دستكم 15 درصد از مصرف بار خود را كاهش دهند.
وي ادامه داد: در اين طرح، هر روز تا قبل از ساعت 14 بعدازظهر به مشتركان اطلاع داده مي شود براي ساعت اوج بار فردا طبق قرارداد 15 درصد مصرف را كاهش دهند. مشتركان بابت عقد قرارداد با صنعت برق يك پاداش آمادگي دريافت مي كنند كه فرمول محاسبه خاص خود را دارد.
احمدي يزدي اضافه كرد: گاهي صنعت برق به همكاري بيشتري براي كاهش مصرفي برق نياز دارد و پس از اعلام، مشترك بار مصرفي خود را كاهش مي دهد. در چنين شرايطي مشترك ‌علاوه بر پاداش آمادگي، پاداش همكاري نيز دريافت مي كند.
مديركل دفتر مديريت مصرف برق شركت توانير گفت: سه سال از آغاز اجراي طرح ذخيره عملياتي مي گذرد و امسال چهارمين سال اجراي آن است، با اين روش پارسال يك هزار و 500 مشترك صنعتي كشور با وزارت نيرو همكاري كردند و به دنبال اين همكاري، نزديك به 500 ميليارد ريال تخفيف از صنعت برق دريافت كردند.
وي ادامه داد: اين تخفيف ها با توجه به ميزان مصرف و تعداد ساعت هاي همكاري با وزارت نيرو، متغير است؛ اين پاداش ها مي تواند قابل توجه باشد؛ به عنوان نمونه پارسال حتي يك واحد صنعتي 30 ميليارد ريال پاداش گرفت.

** طرح تعطيلات و تعميرات
احمدي يزدي گفت: دومين راهكار ارايه شده به مشتركان صنعتي، همكاري در زمان تعطيلات و تعميرات ساليانه است كه امسال دوازدهمين سال اجراي اين طرح را مي گذرانيم؛ پارسال سه هزار و 500 مشترك صنعتي با اين طرح همكاري كردند و از محل همكاري با اين طرح 900 ميليارد ريال پاداش گرفتند.
«مشتركان در طول سال مدتي را براي تعمير اساسي و زمان هايي را براي تعطيلات غيررسمي كارخانه در نظر مي گيرند؛ وزارت نيرو در اين طرح از آنها خواسته است زمانِ تعطيلات و تعمير را به فصل تابستان منتقل كنند كه هم با كاهش بار، مشكلي از مشكلات صنعت برق حل كنند و اوج مصرف كمتر اتفاق بيفتد و هم از پاداش هاي وزارت نيرو بهره مند شوند».
به گفته وي، همكاري مشتركان با طرح تعطيلات سه حالت دارد: در حالت نخست، واحد صنعتي اعلام مي كند در پي همكاري با وزارت نيرو به صورت 24 ساعته به مدت پنج روز، دستكم 10 درصد بار را كاهش مي دهد؛ در اين صورت آن واحد صنعتي مشمول پاداش مي شود.
در حالت دوم، واحد صنعتي فقط در چهار ساعت اوج بار همكاري مي كند؛ اگر پنج روز مستمر در ساعت هاي اوج بار همكاري داشته باشد از پاداش هاي اين طرح بهره مند مي شود.
در حالت سوم، واحد صنعتي يكي از روزهاي كاري بين هفته (از شنبه تا چهارشنبه ) را به انتخاب خود تعطيل مي كند؛ آن واحد صنعتي مي تواند به جاي تعطيلي يك روز كاري بين هفته، جمعه يا پنجشنبه را روز كاري اعلام كند؛ بر اساس اين طرح، اگر يك واحد صنعتي به مدت پنج هفته اين طرح را اجرا كند (براي نمونه شنبه ها به مدت پنج هفته تعطيل باشد)، مشمول پاداش مي شود.

** استفاده از مولدهاي اضطراري
مديركل دفتر مديريت مصرف برق شركت توانير روش بعدي براي مديريت مصرف واحدهاي صنعتي را استفاده از مولدهاي اضطراري ذكر كرد و گفت: در اين روش علاوه بر مشتركان صنعتي ساير مشتركان نيز مي توانند همكاري داشته باشند.
وي درباره اين روش توضيح داد: برخي مشتركان مولدهاي اضطراري (موتور برق) دارند كه در طول سال به آنها نياز چنداني نيست؛ با اين همه بايد گاهي اين مولدها به طور آزمايشي روشن شود؛ از اين رو، وزارت نيرو از اين مشتركان خواسته است با روشن كردن مولدهاي اضطراري خود در ساعت هاي اوج بار تابستان، به تامين برق كمك كنند.
احمدي يزدي اضافه كرد: در اين طرح، شركت توانير نامه درخواست تامين سوخت مشتركان را با هماهنگي شركت هاي توزيع و برق منطقه اي به شركت پخش فرآورده هاي نفتي و شركت ملي گاز ارسال مي كند تا سوخت لازم در اختيار آنان قرار بگيرد.
وي ادامه داد: مشتركان با هماهنگي شركت برق در ساعت هاي اوج مصرف مولدهاي خود را در مدار مي آورند و به ازاي هر كيلووات ساعت برقي كه خود توليد و مصرف مي كنند، يك هزار و 500 ريال از وزارت نيرو مي گيرند.
همچنين وزارت نيرو 40 درصد هزينه سوخت مولد (گازوييل يا گاز) را پرداخت مي كند.

** طرح زمان مصرف
مديركل دفتر مديريت مصرف برق شركت توانير چهارمين روش را كه مشتركان صنعتي مي توانند براي مديريت بار با صنعت برق همكاري داشته باشند، طرح زمان مصرف (Time Of Use) اعلام كرد.
احمدي يزدي گفت: در اين روش، مشترك با هماهنگي وزارت نيرو ساعت هاي اوج بار خود را از زمان اوج مصرف به ساعتي ديگر منتقل مي كند؛ در يك حالت ديگر، مشترك در سه ماه تابستان، ساعت هاي اوج بار خود را- كه اكنون چهار ساعت در روز تعريف مي شود- به شش ساعت يا هشت ساعت تبديل و در آن زمان ها از برق كمتري استفاده مي كند؛ پس از فصل تابستان، متناسب با ميزان ساعت اوج باري كه مشترك در فصل تابستان افزايش داده است، در ماه هاي بعدي از ساعت اوج بارِ آن اشتراك كم مي شود.
وي براي روشن تر شدن اين روش، توضيح داد: به عنوان نمونه، در اين روش ساعت اوج بار مشترك را در فصل تابستان از چهار ساعت به 6 ساعت تغيير مي دهيم و پس از فصل تابستان، ساعت اوج بار آن اشتراك را به جاي چهار ساعت، 2 ساعت در نظر مي گيريم. به عبارت ديگر، نوعي تهاتر اتفاق مي افتد؛ ما در تابستان ساعت اوج بار را افزايش مي دهيم و پس از تابستان ساعت اوج بارِ آن اشتراك را كم مي كنيم.
احمدي يزدي در پاسخ به اين سوال كه «چه واحدهاي صنعتي مي توانند از اين روش استفاده كنند؟» گفت: در فصل تابستان توليد برخي كارخانه ها و كارگاه ها به سبب گرما كمتر مي شود، آنها مي توانند در اين شرايط ساعت اوج بار خود را افزايش دهند و از برق كمتري استفاده كنند و به جاي آن، در شرايط خارج از تابستان، ساعت هاي اوج بار خود را كاهش دهند و به اين ترتيب هزينه كمتري بابت برق پرداخت كنند.
وي گفت: اين طرح از پارسال براي صنايع در نظر گرفته شد؛ مذاكراتي براي تعميم به ساير بخش ها نيز مطرح است كه در صورت موافقت مديران ارشد، امسال بتوانيم اين طرح را براي ساير مشتركان اجرا كنيم.
وي تاكيد كرد مشتركان صنعتي بايد آمادگي خود براي همكاري در اين طرح ها را به شركت هاي توزيع نيروي برق و برق منطقه اي اعلام كنند و در صورت نياز قرارداد امضا كنند.
«مشتركان نمي توانند بدون هماهنگي با شركت هاي توزيع نيروي برق و برق منطقه اي مدعي تخفيف و پاداش شوند؛ مثلا نمي توانند در ماه مرداد ادعا كنند در تيرماه در كاهش بار همكاري داشته اند و انتظار پاداش داشته باشند».
به گزارش ايرنا، وزير نيرو چندي‌ پيش در حاشيه آيين خدمت رساني آب و برق به روستاها، در مورد اوج مصرف برق در فصل تابستان و احتمال خاموشي گفت: با برنامه ريزي هاي انجام شده، ظرفيت هاي توليد برق افزايش يافته است و با كمك كشاورزان و صاحبان صنايع مصرف برق آنها در ساعت اوج بار كاهش پيدا مي كند. همچنين، مديريت مصرف نيز در دستور كار قرار دارد كه با اين سه گام، اميدواريم در زمان اوج بار (پيك مصرف) مشكلي نداشته باشيم.
حميد چيت چيان تاكيد كرد در تابستان امسال، بايد نزديك به چهار هزار مگاوات از مصرف اوج بار را كاهش دهيم كه اين مهم فقط با كمك مردم انجام مي شود.

تعداد بازدید: 415
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal