دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
الزام ارائه تعهدنامه ارزي براي صادرات سيمان به عراق و افغانستان، كاهش صادرات را در پي خواهد داشت
الزام ارائه تعهدنامه ارزي براي صادرات سيمان به عراق و افغانستان، كاهش صادرات را در پي خواهد داشت دبير انجمن صنفي صنعت سيمان معتقد است اگرچه افزايش نرخ ارز مهمترين عامل جذابيت صادرات سيمان و كلينكر بوده، ولي با توجه به دستورالعمل بانك مركزي مبني بر الزام ارائه تعهدنامه ارزي شركت ها براي صادرات به عراق و افغانستان، قطعا در نيمه دوم سال با كاهش صادرات همراه خواهيم بود
1397/07/22

 

دبير انجمن صنفي صنعت سيمان معتقد است اگرچه افزايش نرخ ارز مهمترين عامل جذابيت صادرات سيمان و كلينكر بوده، ولي با توجه به دستورالعمل بانك مركزي مبني بر الزام ارائه تعهدنامه ارزي شركت ها براي صادرات به عراق و افغانستان، قطعا در نيمه دوم سال با كاهش صادرات همراه خواهيم بود

به نقل از بورس نيوز، اين در حالي است كه گزارشات برخي سيماني ها حاكي اخبار اميدوار كننده اي بوده است. براي مثال، شركت سيمان دورود كه در 6ماهه نخست سال 96، به ازاي هر سهم زيان 46 ريالي محقق ساخته بود، در 6 ماهه نخست امسال به ازاي هر سهم 93 ريال سود محقق ساخته است.

عبدالرضا شيخان دبير انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان در خصوص آمار توليد و فروش سيمان در 6 ماهه نخست امسال بيان كرد: در 6 ماهه نخست سال جاري، 31 ميليون و 576 هزار تن كلينكر در كشور توليد شده كه 28 ميليون و 734 هزار تن آن به سيمان تبديل شده است. عرضه سيمان در بازارهاي داخلي 24 ميليون و 764 هزار تن بوده است. همچنين حجم صادرات كلينكر در 6 ماهه 3 ميليون و 371 هزار تن و حجم صادرات سيمان 3 ميليون و 453 هزار تن بوده و در مجموع 6 ميليون و 824 هزار تن سيمان و كلينكر از كشور روانه بازارهاي صادراتي شده است.

وي افزود: توليد كلينكر در نيمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 2.2 درصد افزايش داشته و صادرات كلينكر و سيمان در مجموع رشد 12.6 درصدي تجربه كرده است.
اين فعال صنعت سيمان در ادامه اظهار داشت: اگرچه افزايش نرخ ارز مهمترين عامل جذابيت صادرات سيمان و كلينكر بوده، ولي با توجه به دستورالعمل بانك مركزي مبني بر الزام ارائه تعهدنامه ارزي شركت ها براي صادرات به عراق و افغانستان، قطعا در نيمه دوم سال با كاهش صادرات همراه خواهيم بود؛ چرا كه تقريبا نيمي از حجم صادرات سيمان و كلينكر به عراق و افغانستان بوده و با اين دستورالعمل، صادرات به اين دو كشور مختل شده است. البته پيگير رفع اين مشكل هستيم؛ ولي هنوز راهكاري پيدا نشده است.

شيخان اضافه كرد: منفي بودن سهم سيماني ها تحت تاثير جو بازار است. كاهش نرخ ارز در بازار آزاد اثري بر سودآوري سيماني ها ندارد. تسعير ارز حاصل از صادرات سيماني ها در سامانه نيما انجام مي شود. البته مازاد توليد سيمان در كشور، باعث رقابت منفي سيماني ها شده و اين رقابت منفي شايد در ماه هاي آينده منجر به افت سودآوري شركت ها شود. اما كاهش نرخ ارز در بازار آزاد اتفاقي تقريبا خنثي براي صنعت است.

دبير انجمن صنفي صنعت سيمان با گلايه از برخي اقدامات جهت تاسيس كارخانجات جديد سيمان تصريح كرد: ظرفيت اسمي توليد سيمان در كشور حدود 87 ميليون تن و نياز بازار داخل با احتساب كل صادرات حدود 60 ميليون تن است. ضمن اينكه در صورت تغيير شرايط و افزايش تقاضا، همين كارخانجات سيماني موجود توان افزايش حجم توليد تا 100 ميليون تن را خواهند داشت.

علاوه بر اين، در حال حاضر تعدادي كارخانه سيمان در دست ساخت بوده و پيشرفت فيزيكي بالاي 50 درصدي داشته اند و با بهره برداري از آنها ظرفيت توليد سيمان كشور باز هم بالاتر خواهد رفت. طبق توافقي كه انجمن صنفي با مديران عامل شركت هاي سيماني داشته، شركت ها كمتر از ظرفيت خود سيمان توليد مي كنند تا بازار سيمان با فشار عرضه و رقابت منفي شديد مواجه نشود.

با توجه به مازاد توليد سيمان در كشور، به هيچ وجه تاسيس كارخانه جديد توجيه ندارد. متاسفانه برخي به دنبال مجوز احداث كارخانجات سيمان جديد در كشور با هدف ايجاد اشتغال هستند!! در تمام نقاط ايران كارخانجات سيمان فعال هستند و صرف سرمايه هاي ملي براي ايجاد كارخانجات جديد اصلا به صلاح كشور و صنعت سيمان نيست و اميدواريم در اين زمينه با تدبير تصميم گيري شود.

شيخان در خاتمه گفت: با در نظر گرفتن افزايش نرخ سيمان در بازار داخل و كاهش تخفيفات احتمالا درآمد سيماني ها رشد محسوسي خواهد داشت.

 

تعداد بازدید: 535
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal