موضع سازمان توسعه تجارت در مورد تصميم اخير عراق
موضع سازمان توسعه تجارت در مورد تصميم اخير عراق چند روز قبل خبري منتشر شد كه حكايت از ممنوع شدن واردات برخي كالاهاي ايراني به عراق داشت.
1398/02/23
چند روز قبل خبري منتشر شد كه حكايت از ممنوع شدن واردات برخي كالاهاي ايراني به عراق داشت. موضوعي كه بررسي آن نشان مي‌دهد ارتباطي با ايران نداشته و مساله‌اي كلان‌تر در سياست‌گذاري‌هاي بغداد است.
به گزارش ايسنا، اخيراً اعلام شد كه ورود تعدادي از كالاهاي ايراني به عراق از جمله سيمان، برخي از آشاميدني‌ها، بستني و شيريني ممنوع خواهد شد. به دنبال آن، اين نگراني به وجود آمد كه در شرايطي كه عراق به عنوان يكي از اصلي‌ترين شركاي تجاري ايران به‌شمار مي‌رود، در آينده صادركنندگان ايراني يكي از بازارهاي مهم خود را از دست بدهند.
با اين حال رييس اتاق بازرگاني مشترك ايران و عراق اين موضوع را نه امري نگران‌كننده كه سياستي كلان در چارچوب برنامه‌ريزي‌هاي اقتصادي دولت بغداد دانسته بود.
در همين رابطه مديركل دفتر عربي و آفريقايي سازمان توسعه تجارت نيز در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار كرد: اقتصاد عراق در سال‌هاي گذشته در مسير توسعه بوده است و دولت اين كشور تلاش مي‌كند شرايط را براي توسعه زيرساخت‌هاي اقتصادي و صنعتي فراهم كند.
مسعود كمالي اردكاني ادامه داد: در اين چارچوب همان طور كه در ايران نيز سياست‌هاي داخلي‌سازي و كمك به توليدكنندگان اجرايي مي‌شود، عراق تلاش كرده با به وجود آوردن يك برنامه‌ريزي جديد، راه را براي حمايت از توليدكنندگان خود باز كند.
به گفته مديركل دفتر عربي و آفريقايي سازمان توسعه تجارت، اين موضوع هيچ ارتباط يك‌جانبه‌اي به كالاهاي ايراني ندارد و سياست جديد عراق، واردات اين كالاها را از تمام كشورها متوقف كرده است و به نظر مي‌رسد خبري كه از ممنوعيت واردات كالاهاي ايراني حكايت مي‌كرد؛ يا اشتباه برداشت بوده يا با شيطنت همراه شده است.
كمالي اردكاني با بيان اين‌كه عراق همواره يكي از اصلي‌ترين شركاي تجاري ايران به‌شمار رفته است، تاكيد كرد: همان‌طور كه آمار صادرات ما در سال‌هاي گذشته نشان مي‌دهد، با توجه به افزايش صادراتي كه در اين سال‌ها صورت گرفته، عراق قطعاً همچنان يكي از اصلي‌ترين شركاي ما باقي خواهد ماند.
وي اظهار كرد: با اين وجود صادركنندگان ايراني بايد در جريان باشند كه عراق به دنبال به وجود آوردن تغييرات زيرساختي در اقتصاد خود بوده است و احتمالاً در سال‌هاي آينده صادرات اين كالاهاي خام به عراق كاهش بيشتري پيدا كند و براي جبران بايد شركت‌هاي ايراني به سمت سرمايه‌گذاري در عراق يا صادرات كالاهاي پيشرفته‌تر حركت كنند.