دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
به دنبال صادرات به سوريه
به دنبال صادرات به سوريه رئيس اتاق بازرگاني استان كرمانشاه گفت: براي ورود به بازار سوريه نيازمند رويكرد خاص و متفاوت از بازار عراق هستيم.
1398/04/17

رئيس اتاق بازرگاني استان كرمانشاه گفت: براي ورود به بازار سوريه نيازمند رويكرد خاص و متفاوت از بازار عراق هستيم.

به گزارش ايسنا، كيوان كاشفي در نشست خبري روز گذشته كه به مناسبت هفته صنعت و معدن برگزار شد با بيان اينكه فضاي سخت حاكم بر اقتصاد كشور حداقل در تاريخ معاصر بي‌سابقه بوده است، گفت: بخشي از مشكلات كنوني كشور ناشي از اقتصاد كلان از جمله سياست‌هاي ارزي، بانكي و امثال آن است.

 وي با اشاره به پيگيري هايي كه در بعد ملي براي حل اين مشكلات در حال انجام است، خاطرنشان كرد: سعي مي‌شود با استفاده از ظرفيت مجلس شوراي اسلامي و امثال آن اين موارد را اصلاح كنيم، اما نبايد فراموش كرد كه به دليل بروكراسي عجيب و غريب و دشواري كه داريم، اصلاحات اقتصادي در كشور با ترس و كندي پيش مي‌رود.

كاشفي در ادامه با اشاره به وضعيت صادرات استان كرمانشاه، اظهار كرد: اگر چه در سال گذشته شاهد جهش خوبي در صادرات استان بوديم، اما در سه ماهه اول امسال نيز نسبت به سال گذشته همچنان در صادرات رشد داشتيم.

دو مشكل جدي پيش روي صادرات در كرمانشاه

وي از دو مشكل جدي كه پيش روي صادرات استان قرار دارد ياد كرد و گفت: از يك طرف آمريكا به عراق فشار وارد مي كند تا واردات برخي از كالاهاي ايران را به ويژه با وضع تعرفه ها ممنوع يا محدود كند.  براي مثال هم اكنون صادرات محصولاتي مانند دوغ و ماست با محدوديت مواجه شده و ممنوعيت سيمان را نيز از قبل داشتيم.

او تاكيد كرد: از سوي ديگر هنوز در زمينه بازگشت ارز حاصل از صادرات به عراق با مشكلاتي مواجهيم كه تاكنون حل نشده است.

رئيس اتاق بازرگاني استان كرمانشاه با بيان اينكه هم اكنون نرخ بازگشت ارز حاصل از صادرات به عراق به سامانه نيما حداقل 12 تا 15 درصد است، اضافه كرد: به دنبال راهكارهايي هستيم كه  بازگشت ارز حاصل از صادرات براي كشورهاي عراق و افغانستان مقداري تسهيل شود يا حداقل بتوانيم از گزينه واردات در برابر صادرات استفاده كنيم.

بازار سوريه با عراق متفاوت است

وي در ادامه با اشاره به لزوم ورود به بازار هاي صادراتي سوريه، خاطرنشان كرد: البته بايد بدانيم سوريه با عراق كاملا متفاوت است و اين كشور سابقه خوب توليد در حوزه كشاورزي، صنعت و نظاير آن دارد.

به گفته رئيس اتاق بازرگاني استان كرمانشاه، سوريه قبل از جنگ يكي از رقباي اصلي ايران در بازار عراق بود و حتي سهم بيشتري نسبت به ايران در اين بازار داشت.

كاشفي با بيان اينكه شرايط كنوني كشور سوريه نيازمند بازسازي در بخش‌هاي  زيرساختي، سدسازي، آب، برق، ساختمان سازي و امثال آن است، گفت: متاسفانه ما هلدينگ‌هاي بزرگ و مهمي براي ورود به اين زمينه‌ها در استان نداريم.

وي با بيان اينكه سال ها پيگير  كنسرسيوم سازي براي ورود به اين حوزه‌ها بوديم، گفت: براي اين منظور نياز داريم بخش‌هايي مانند مسكن و شهرسازي و نظام مهندسي نيز در كنار ما باشند.

 عضو هيئت رئيسه اتاق بازرگاني ايران با اشاره به وجود حدود 10 هزار تحصيل كننده رشته مهندسي در استان كرمانشاه، اضافه كرد: متاسفانه اين افراد توان علمي و مالي منسجم براي ورود به بازار بازسازي سوريه ندارند.

مزاياي راه‌اندازي مسير ترانزيتي زميني به سوريه از سمت عراق براي ايران

كاشفي اشاره‌اي هم به راه اندازي مسير ترانزيتي زميني به سوريه از سمت عراق داشت و با بيان اينكه بخش عمده اي از كار پيش رفته است، يادآور شد: اگر اين مسير راه‌اندازي شود، صادرات بخش زيادي از محصولات صنايع ساختماني و كاشي استان كرمانشاه توجيه اقتصادي پيدا خواهد كرد.

وي همچنين از اعزام يك هيات اقتصادي و تجاري به كشور سوريه طي يك و نيم ماه آينده خبر داد و تاكيد كرد: تلاش مي‌كنيم حتما تعدادي از واحدهاي توليدي استان در اين هيات حضور داشته باشد.

تعداد بازدید: 153
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal