دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
موزه صنعت در كارخانه سيمان ري به بهره برداري مي رسد

شهر ري يكي از همان مناطق است كه در جنوب تهران قرار دارد و ديدني‌هاي بسياري را در خود جاي داده است. پيش از شكل گرفتن تهران ري به عنوان يكي از بزرگترين شهرهاي دنيا شناخته مي شد و تهران را زير سايه خود داشت؛ از اين رو شهر ري از كهن‌ترين شهرهاي جهان است و تاريخي بس طولاني دارد كه بناهاي به جامانده در آن به خوبي اين امر را ثابت مي‌كنند.

در هر گوشه از اين شهر، بنايي تاريخي قد علم كرده و قدمت چشمگير اين ديار را به نمايش گذاشته است. وجود همين آثار و حضور پالايشگاه‌ها و كارخانه‌هاي فرسوده‌اي كه در اطراف ري جاخوش كرده و رنگ خاكستري بر شهر پاشيده‌اند، بهترين فرصت براي اين شهر هستند تا به يك مركز گردشگري تبديل شده و درآمد قابل توجهي داشته باشند.

كارخانه سيمان ري، كارخانه‌اي كه پس از سال‌ها فعاليت زمان استراحتش فرا رسيده و امروزه مي‌تواند در جذب گردشگر به شهرستان ري كمك كند.

احمد مسجد جامعي، عضو شوراي اسلامي شهر تهران، ري و تجريش از افتتاح موزه صنعت در اين كارخانه خبر داد و در اين باره مي‌گويد: در سال 1363 به دليل ايجاد آلودگي هوا كارخانه سيمان شهر ري تعطيل و فعاليت آن متوقف شد و از همان زمان طرح تبديل اين كارخانه به يك موزه در حوزه صنعت و فعاليت‌هاي صنعتي مورد توجه قرار گرفت.

وي مي‌افزايد: برهمين اساس 10 سال بعد يعني در سال 1370 وزارت صنايع با تبديل بخشي از اين كارخانه به موزه موافقت كرد و كارهاي مربوط براي عملي شدن اين طرح آغاز شد.

به گفته عضو شوراي اسلامي شهر تهران با انجام كارهاي مربوطه، موزه صنعت در محوطه كارخانه سيمان ري با برگزاري مراسمي امشب به صورت رسمي افتتاح مي‌شود.

حسن خليل آبادي، رئيس كميته ميراث فرهنگي و گردشگري شوراي اسلامي شهر تهران، ري و تجريش مي افزايد: پس از آن مساله تغيير كاربري كارخانه به موزه مطرح شد پس ضرورت دارد فعاليت‌هايي كه در اين مكان انجام مي‌شود، در راستاي اهداف موزه پيش رود.

 

او با اشاره به اينكه برخي از اراضي موجود كنار اين كارخانه به حياط خلوتي براي آسيب رساندن به محيط زيست تبديل شده‌اند، خاطرنشان مي كند: توليد بتن، ذوب فلزات و ... به محيط زيست ضربه مي‌زند. از اين رو پيشنهاد مي‌شود، مديرعامل كارخانه سيمان ري با شهرداري هماهنگي‌هاي لازم را جهت تبديل اين اراضي به بوستان انجام دهد.

محمدرضا ماراني، مديرعامل كارخانه سيمان ري كه 23 سال است از اين كارخانه نگهداري مي‌كند، كارخانه سيمان ري را خانه ملت مي‌داند و مي‌گويد: مقرر شده تا امشب با برگزاري جشن رمضان، موزه صنعت در كارخانه سيمان ري افتتاح شود.

او مي‌گويد: براي حفظ اين محل زحمات بسياري كشيده شده و همچنان تمامي دستگاه‌هاي اين كارخانه آمادگي آن را دارند تا 90 سال ديگر نيز فعاليت كنند، چراكه به ميزان فعاليتشان قطعات موجود براي مرمت دستگاه‌ها در انبار وجود دارد.

ماراني مي‌افزايد: علاوه بر حفظ موزه صنعت، موافقت اصولي گردشگري اين ناحيه نيز گرفته و در كارگروه تهران مصوب شده است و سازمان ميراث فرهنگي نيز مجوز آن را صادر كرد.

مديرعامل كارخانه سيمان ري با بيان اينكه با روشن كردن دستگاه‌ها ديزل صدايي ندارد، مي گويد: تكنولوژي و نبشه كاري‌هايي كه روي زمين قرار گرفته اند، جايگاه دستگاه‌ها را از اطراف جدا كرده‌اند كه اين موضوع باعث شده صداي گوش خراش ابزار توليد سيمان به بيرون از سالن منتقل نشود.

ماراني عنوان مي‌كند: پيش از آن كه اين محل تعطيل شود، در اين منطقه برج خنك كننده‌اي وجود داشته كه آب از آن وارد سالن مي‌شد و براي تهيه سيمان مورد استفاده قرار مي‌گرفت. ادوات نيز از طريق راه آهني كه وسط سالن طراحي شده بود، وارد كارخانه مي شد كه در حال حاضر تخريب شده و تنها نمايي به منظور بازديد گردشگران از آن باقي مانده است.

به گفته مديرعامل كارخانه سيمان ري، كتيبه چشمه علي شهرستان ري نيز در اين مكان نگه داري مي‌شود كه اين كتيبه از كوه سرسره است.

گفتني است؛ كارخانه سيمان ري از امشب 28 ارديبهشت با برگزاري جشن رمضان ميزبان علاقمندان به گردشگري و موزه خواهد بود.


 

لینک منبع خبر
نام نویسنده : روابط عمومي انجمن سيمان
تاریخ بروزرسانی : 1397/02/28
تعداد بازدید : 650
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal