دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
سيمان صادراتي گران مي شود
دبير انجمن صنفي صنعت سيمان از افزايش نرخ صادرات سيمان در نيمه دوم امسال خبر داد و گفت: باتوجه به از دست رفتن بازار عراق براي صادرات سيمان، مشتري‌هاي جديدي از جمله قطر، كويت، تانزانيا و بنگلادش پيدا كرده‌ايم كه جايگزين عراق شوند.
 صنعت سيمان در حال حاضر به دليل نداشتن تقاضا كمتر از ظرفيت اسمي توليد مي‌كند، چراكه طي س‌هاي اخير ساخت و ساز با ركورد مواجه بوده است و از سوي ديگر عراق بزرگترين بازار صادراتي اين محصول بوده كه طي سال‌هاي اخير به دليل راه‌اندازي دو كارخانه در كشورش ديگر به سيمان ايراني روي خوش نشان نداد و باعث شد بخشي از بازار اين محصول از دست برود. البته اكنون رايزني‌هايي صورت گرفته كه بازارهاي جديدي براي اين محصول تعريف شود.
در اين باره عبدالرضا شيخان به ايسنا گفت: امروز مشتري‌هاي زيادي از جمله قطر، كويت، تانزانيا و بنگلادش پيدا كرده‌ايم كه مقدار زيادي سيمان مي توانيم به اين كشورها صادركنيم.
وي در رابطه با راهكارهاي افزايش فروش سيمان گفت: اگر جاده‌ها بتني ساخته شوند سالانه حدود دو - سه ميليون تن بيشتر به فروش سيمان اضافه نمي‌شود؛ لذا بايد تحولي جدي صورت گيرد و بايد روي صادرات تمركز كنيم. البته با توجه به اتفاقات اخير به مشكل برخورديم. با اين حال صادرات سيمان به كشورهاي آسياي دور را پيگيري مي‌كنيم، چراكه چين ميزان توليد سيمان را كاهش داده و فضا براي صادرات سيمان ايران باز شده كه البته اين شرايط مقطعي است. براي مثال در عراق صادرات خوبي داشتيم كه ديگر ادامه پيدا نكرد.
شيخان با بيان اين كه سعي كرديم شفافيت ايجاد كنيم، گفت: نگاه ما به صنعت سيمان اين است كه بتوانيم آن را به عنوان يك صنعت و اشتغال حفظ كنيم و روند توليد و قيمت را به نقطه تعادل برسانيم.
دبير انجمن صنفي صنعت سيمان خاطر نشان كرد كه ارز حاصل از صادرات سيمان وارد سامانه نيما مي‌شود.
وي درباره توافق تخفيف 30 درصدي كشتيراني به هزينه حمل و نقل صادرات سيمان گفت: اين توافق هنوز محقق نشده است.
شيخان يادآور شد: باتوجه به اينكه وزارت صنعت در شركت كشتيراني سهام دارد، قرار بود سود سهام اين وزارتخانه به عنوان يارانه براي صادرات محصولات صنعتي از قبيل سيمان اختصاص يابد اما چون شركت كشتيراني در زيان است، سودي نبوده كه بخواهند به ما بپردازند.
دبير انجمن صنفي صنعت سيمان اظهار كرد: عليرغم تحريم‌ها، در دهه 80 ظرفيتي ايجاد شد كه توانستيم با هماهنگي دولت ميزان توليد را بالا ببريم و در اين مدت ميزان توليد 2.5 برابر قبل بود اما اين روند ادامه پيدا نكرد و حتي در سال هاي اخير با رشد منفي در توليد مواجه شديم و ركود ساخت و ساز به صنعت سيمان به ويژه كارخانه‌هايي كه تازه در مدار توليد قرار گرفته بودند، لطمه زد.
او با بيان اينكه به دليل كاهش نقدينگي، ميان كارخانه‌ها رقابت منفي ايجاد شده است، افزود: با وزارت صنعت هماهنگ كرديم و تصميم گرفتيم به اندازه‌اي توليد نكنيم كه نتوانيم بفروشيم و بررسي كرديم كه صنعت سيمان با چه ظرفيت بهينه‌اي توليد كند و با چه قيمتي بفروشد كه كارخانه‌ها سرپا بمانند و اشتغال خود را حفظ كنند و به اندازه نياز داخل و صادرات توليد كنند.
شيخان ضمن انتقاد از رقابت منفي ميان توليدكنندگان اظهار كرد: رقابت منفي باعث شد كارخانه‌ها قيمت سيمان را كاهش دهند كه براي جلوگيري از زيان توليد، قرار شد كارخانه‌ها براساس نياز داخلي و صادراتي توليد و توزيع داشته باشند و تخفيف‌ها را كم كنند. البته تا امروز قيمت‌ فروش سيمان از قيمت مصوب كمتر بوده است.
دبير انجمن صنفي صنعت سيمان تصريح كرد: براي بهره‌وري در اين صنعت بايد تخفيف‌ها حذف و به قيمت مصوب اضافه شود اما هنوز در زمينه ميزان افزايش قيمت به جمع‌بندي نرسيده‌ايم.
لینک منبع خبر
نام نویسنده : روابط عمومي انجمن
تاریخ بروزرسانی : 1397/04/20
تعداد بازدید : 399
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal