دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
نگاهي به چالش هاي عمده سيمان در سال 98
مهندس سيد محمد اتابك، رييس هيات مد يره انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان ايران گفت: 
 روند فعلي صنعت سيمان گوياي چند چالش عمده است. چالش اول كاهش مصرف سيمان در داخل است. سياست هاي بخش مسكن در حد قول مانده است. ساخت بافت فرسوده شكل نگرفته و بودجه هاي عمراني پايين است. سياست گذاري در بخش ساختمان به نحوي است كه به ساخت و ساز خصوصي دامن نمي زند درحاليكه تقريبا 90 درصد از ساخت و ساز توسط بخش خصوصي انجام مي شود. به طور كلي در سال جاري و آتي محدوديت بودجه عمراني و  سياست گذاري ها به كاهش ميزان مصرف انجاميده است.
در خصوص صادرات بايد گفت كه سيمان ايران در  بازارهاي جديدي حضور پيدا كرده با اين حال نمي توان اميدي به رسيدن به نقاط اوج در سال هاي گذشته داشت اما ممكن است به ممكن است 10 تا 12 ميليون تن در سال آتي برسيم.متاسفانه طي يك سال اخير صادرات دچار تصميم گيري هاي متعدد شده است و صنعت سيمان را مشابه ديگر رشته هاي صنعتي دچار مشكل كرده است. پيام اين وضعيت براي مشتريان سيمان ايران اين است كه ايران فروشنده خوبي نيست و اين به كاهش ميزان صادرات در سال آينده مي انجامد. اكنون صادرات ايران به عراق و افغانستان تحت تاثير تصميمات ناگهاني سياستگذاران تسهيل كه نشده هيچ با مشكل هم رو به رو شده است.
مهم ترين چالش صنعت سيمان براي سال آتي رقابت داخلي كارخانجات سيمان است كه زمينه تنزل قيمت سيمان به زير قيمت تمام شده را فراهم مي كند. بعيد است مصرف داخل و صادرات افزايش پيدا كند بنابراين با اضافه توليد حدودا 20 ميليون و رقابت منفي مواجهيم كه به تشديد مشكلات صنعت در سال 98 مي انجامد. در اين شرايط تنها مي توان به اين اميدوار بود كه  سياست گذاري  وزارت راه و شهرسازي  به ايجاد سازه هاي بتني و رويه هاي بتني دامن بزند و زمينه افزايش مصرف داخلي را فراهم كند. از سوي ديگر لازم است توليدكنندگان قيدهاي لازم براي توليد را مدنظر داشته و بيش از مصرف داخلي توليد نكنند.
به نقل از سايل اتاق بازرگاني، صنايع ، معادن و كشاورزي تهران 
لینک منبع خبر
نام نویسنده : روابط عمومي انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
تاریخ بروزرسانی : 1397/11/28
تعداد بازدید : 810
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal